3.2 Följa upp och finjustera online-optimeringen

Allt eftersom tiden går och din webbsida förhoppningsvis stiger i sökmotorlistningarna för dina utvalda sökord så kommer du att behöva finjustera och följa upp din sökordsoptimering.

Det första som du bör göra är att skaffa dig en koll på hur du ligger till för dina sökord. Det finns olika tjänster på nätet som hjälper dig med detta och dessa beskriver vi närmare i en separat artikel.

Efter ett tag kommer du inse om dina satsningar räcker till eller inte. Stiger du stadigt i sökmotorlistningen eller har du fastnat halvvägs? Det kommer att utkristalliseras vilka sökord som går bra och vilka som går mindre bra.

Se till att lägga krut på de som faktiskt går bra, enligt devisen att det är bättre att ligga på förstaplatsen med en artikel än på 11:e-platsen för 11:a olika artiklar. Detta eftersom de allra flesta väljer den första webbsidan i sökmotorlistningen och försvinnande få besöker webbsidor på 11:e-platsen…

Om du har följt alla tips i denna guide bör du ha alla möjligheter att nå dina mål inom sökordsoptimeringen. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *