Trafik- och besökaranalys

När det gäller att se hur många besökare man har på webbsidan finns det många olika räknare och tjänster på nätet, men för att verkligen analysera din webbsida och din marknadsföring så behöver du få svar på frågor som:

 • Hur många besökare och sidvisningar har jag?
 • Hur kommer besökarna till min webbsida?
 • Vilka sökord har de använt för att komma dit?
 • Vilken skärmupplösning och webbläsare hade besökaren?
 • Hur många av mina besökare gick vidare till mitt mål (tex köpa en vara, skriva upp sig på nyhetsbrevet)?
 • osv

Till detta behöver du ett lite mer avancerat statistikverktyg och det mest populära verktyget för detta är gratis, och liksom mycket annat en Google-produkt.

Google Analytics

Google Analytics är ett trafik- och besökaranalysverktyg som svarar på i princip alla de frågor du har om trafiken på din webbplats. Det är avancerat i sina funktioner men fortfarande relativt lättanvänt, även för nybörjaren. De mer avancerade funktionerna är också lätta att ignorera om man inte vill använda dem.

Registrera dig för Google Analytics

WordPress plugin för Google Analytics

Det lättaste sättet att koppla in Google Analytics på din webbsida (baserad på WordPress) är att använda en så kallad plugin till WordPress som heter Google Analyticator. Denna gör det busenkelt för dig att koppla in Google Analytics utan att du behöver ändra något i den bakomliggande koden.

Ladda ner Google Analyticator (gratis)

Ett svar på ”Trafik- och besökaranalys

 1. Hannes

  Hej! Bra sida! Jag vill bara ytterligare tipsa om Google Analytics, jag har testat och det är ett mycket användarvänligt och bra program! Det hr gjort sökoptimering mycket lättare för mig!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *