Vilka sidor länkar till min blogg/webbsida?

Här får du tips på hur du gör för att ta reda på vilka andra bloggar och webbsidor som länkar till din webbsida eller blogg. Dessa länkar kallas för ”backlinks” eller tillbakalänkar.

Yahoo ”site:”-tagg

Yahoo har ett smidigt sätt att mäta vilka sidor som länkar tillbaka till din sida. Om din sida heter akvariefiskar.se så skriv in ”site: www.akvariefiskar.se” i Yahoos sökfält (utan citationstecken). Då får du fram vilka sidor som har en länk till den sidan.

Google Webmaster tools

Google Webmaster Tools är ännu ett fantastiskt analysverktyg från Google. Det kräver dock lite registrering och verifiering och därtill lite väntan på att data ska samlas in. När det väl är klart blir man dock rikligt belönad med mycket intressant information om exakt vilka sidor som länkar till din.

Google Analytics

Om du har ett Google Analytics-konto så kan du se vilka sidor som länkar till din. Du kan dock inte (utan avancerade modifieringar) se vilka undersidor som länkarna kommer ifrån. Tex kan du se om du har en länk från akvarium.se men inte om den länken är från akvarium.se/sma-akvarium/ eller från akvarium.se’s huvudsida.

4 svar på ”Vilka sidor länkar till min blogg/webbsida?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *