Köpa och sälja webbsidor och domäner

Om du har byggt upp en sida du sedan vill sälja, alternativt köpa en färdig webbsida och bygga vidare så finns det webbtjänster där man kan göra just detta. På dessa marknadsplatser kan man också köpa och sälja domäner på andrahandsmarknaden.

Om man använder sig av specifika webbtjänster för köp och sälj utgår ofta en procentuell avgift. Fördelen är dock att webbtjänsten agerar mellanhand så att man vet att man får webbsidan när man köpt den (alternativt pengarna när man sålt sidan). Nedan följer några exempel på var man kan köpa och sälja webbsidor och domäner:

MissDomain

MissDomain är den största handelsplatsen för webbsidor och domäner i Sverige och vill du sälja din (svenska) webbsida alternativt hitta någon du kan börja använda (som kanske redan har inkomster) så är det här du ska börja.

Länk: MissDomain.se

Sedo

Sedo är den internationellt mest välkända andrahandsmarknaden för domäner och webbsidor. Ska du sälja en internationell (engelskspråkig) webbsida gör du det här.

Länk: Sedo.com

Flippa.com

Flippa är en annan välkänd internationell andrahandsmarknad för domäner och webbsidor som är ett bra komplement till Sedo.com

Länk: Flippa.com

Flippers.se

Flippers är en svensk marknadsplats för webbplatser och domäner.

Länk: Flippers.se

WN.se

Om du är ute efter att köpa, eller sälja, en lite mindre webbsida kan du lägga ut en annons på webbforumet Webmaster Network. Transaktionen görs sedan manuellt och då får lita på att motparten håller sitt ord (vilket oftast är fallet). Detta tillsammans med faktumet att det sker utan kostnader gör att WN lämpar sig bäst för mindre sidor.

Länk: Webmaster Network.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *