Få djuplänkar från artikeldatabaser

Ett sätt att få en relaterad länk från en relativt god och relevant källa är att skriva artiklar till så kallade artikeldatabaser. Det är bloggar eller webbsidor där du själv kan få lägga upp artiklar och i dem sätta länkar mot de sidor du vill ha. Det är en win-win då ägaren av artikeldatabasen får material till sin sida (som denne kan tjäna pengar på, tex via Adsense) och du som artikelförfattare får relevanta länkar. Oftast behöver kvaliteten på artikeln uppnå en viss nivå (antal ord, relevans, inte för många länkar) för att den ska accepteras.

En nackdel med att lägga upp artiklar i en artikeldatabas är att det tar tid att skriva samt att det är osäkert om man dels får den godkänd och i såna fall när (det kan ta riktigt lång tid på dåliga artikeldatabaser). En annan nackdel är att om den som äger databasen slutar med sidan så försvinner länken. Ett bra tips är att kolla när den senaste artikeln publicerades vilket skvallrar om sidan används aktivt eller ej.

Artikeldatabaser kommer förmodligen, tillsammans med länkkataloger, att tappa mer och mer i sin möjlighet att bidra med en hög placering i Googles sökmotor. Eftersom de oftast används för att boosta länkkraften till en webbsida så är det troligt att de inte kommer ge så mycket, så lägg inte för mycket krut på att skriva artiklar till dessa sajter.

Här är exempel på några artikeldatabaser där du kan skapa dina egna artiklar och få publicera länkar:

2 svar på ”Få djuplänkar från artikeldatabaser

  1. Kim Ä

    Tack för en bra lista på kataloger.

    På sista tiden har jag använt artikelkataloger som den främsta metoden för att skaffa inlänkar. Och jag anser att det fungerar rätt bra.

    Kolla hur många inlänkar artikelkatalogen har innan ni gör er besväret att skriva något. Det finns för många kataloger som knappt ger något alls.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.