Få hundratals besökare på en gång

Det finns ett antal olika sidor som kan bidra med en besökarstorm till din sida eller blogg – om du har rätt material på sidan. Det är framförallt populära ”dagens länk”-sidor där du har chansen att få hundratals besökare på en gång med relativt små medel. Dessa sidor kan vara bra att använda för så kallade länkbeten, och ett bra sätt att kickstarta en sida. Förvänta dig dock inte så mycket bestående resultat då det är mycket slentrianbesökare.

Självklart finns det tusentals sidor, tex Aftonbladet.se, som kan skapa en ordentlig besökarstorm till din sida men dessa brukar vara otroligt svåra att bli omnämnda av om man inte har en mycket unik sida med stort nyhetsvärde.

För dig som har något, framförallt, roligt blogginlägg, foto, videoklipp eller liknande som har god ”viral” kapacitet – det vill säga något som man gärna skulle tipsa sina kompisar om – så kan dessa sidor vara värda att tipsa. Besök helst ett antal av de tipsen de redan har för att få en uppfattning om ditt tips är lika intressant, roligt eller otroligt.

 • Existenz.se – Svårt att få med ett tips här då de håller hög kvalitet på tipsen men har du något riktigt intressant så kan du få tusentals besökare till din blogg eller webbsida. Länktipsen är ofta av typen roliga eller otroliga. (> 1 000 på en dag)
 • Länkarkiv.com – Lite lättare att få med ett länktips än Existenz.se men ger inte lika stora besökarantal (~500 över en vecka)
 • Buzz – Ännu en ”dagens länk”-sida som är mycket populär och förmedlar mycket trafik

3 svar på ”Få hundratals besökare på en gång

 1. Maria

  Hej,
  Tack för fantastiska tips.
  Läget är följande: Har en bra idé om en mer omfattande webbsida jag nu gått och lurat på i över ett år.Konceptet kan liknas med match.com, men handlar om helt andra saker. För det känner jag att jag behöver utbildning. Har du några tips på utbildningar jag kan söka till? Eller alternativt någon kurs. Läser gärna, men lär mig enklare med praktisk handledning.

  Hoppas du kan ge mig ett tips

  Mvh
  Maria

  Svara
  1. WebbUpplysningen-Christoffer Inläggsförfattare

   Maria: Vad roligt att du gillar guiden! Egentligen känner jag inte till någon utbildning men jag kan ge dig några bra tips.

   1. Är du helt säker på att en utbildning av dig är vad som krävs för att du ska kunna driva igenom idén? Visst är det bra att kunna grundläggande programmering i samband med ett dylikt projekt men oftare kan det vara mycket mer tids- och kostnadseffektivt att anlita någon som gör det åt dig. Du kanske är bättre på att hitta investerare än att programmera?

   2. En utbildning kanske tar två år. Sen kanske slutförandet av idén tar ytterligare ett år till. Kommer någon att komma på en motsvarande idé under den tiden?

   3. Om du trots allt är fast besluten om att du vill genomdriva idén med egen programmering (kanske som ett sätt att lära?) så är det förmodligen en kurs i webbutveckling eller webbprogrammering du ska leta efter. De går ofta att ta på distans också, men kan kräva att du har gått en grundläggande programmeringskurs. Vanliga programmeringsspråk är php, ruby on rails ocn C# för webbprogrammering. Php är det lättaste att lära sig av dessa, men de två andra är mer kraftfulla (i min mening).

   4. Överväg om du kan ta rollen som projektledare och anställa folk från andra sidan jordklotet via tjänster som Freelancer.com.

   5. Du kan överväga att ta en, eller ett par, gratiskurser på nätet i programmering samt att du hittar någon som är behjälplig med frågor när du fastnar.

   Min erfarenhet är att jag, tidigt i min karriär, gjorde alldeles för mycket själv när det redan fanns så mycket som redan var gjort och andra som kunde göra saker bättre. Även om jag göra vissa programmeringsprojekt i dagsläget (bla i Ruby on Rails) så går jag mer och mer mot att outsourca och ta rollen som projektledare.

   Svara
 2. Lena

  Hur ska man utforma en artikel så att den kommer med på t.ex. buzz?

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *