Länkar från länkkataloger

Här följer en lista på länkkataloger där man kan få sin webbsida katalogiserad och samtidigt få en länk ifrån sidan. Hur mycket dessa länkar bidrar med för din placering i Google är nog svårt att sia om men det är ett enkelt sätt att få lite ”länkjuice” till sitt uppstartsprojekt.

Samtliga länkkataloger som listas här är kataloger som inte kräver en tillbakalänk.

Länkkataloger med högre kvalitetskrav

Dessa länkkataloger är inga som du ska skicka in din halvfärdiga sida till utan se till att du har tillräckligt med information och att sidan inte är ”Under construction” eller nerspammad med annonser.

 • Infoo.se – Den mest inflytelserika svenska länkkatalogen. Att registrera en sida som privatperson är gratis (men tar en mindre evighet), att registrera som företag kostar pengar.
 • Kvalitetskatalog.se – En välgjord sida av Jim Westergren (välkänd SEO-expert)
 • Webbkatalog.se – Snygg och kvalitetssäkrad länkkatalog
 • Webbarkiv.se – Bra länkkatalog med snabba registreringar (2-3 dagar) .
 • Länkcentrum – Välbesökt länkkatalog som varit med ett tag
 • Skolverkets länkskafferi – Detsamma gäller denna länkkatalog. Skolverket har en strikt policy för att ta in webbsidor och det ska vara webbsidor med relevant information för skolungdomars skolarbeten.

Engelska kataloger

 • Dmoz.org – Denna ”mytomspunna” länkkatalog används bland annat av Google som referens och ger ett stort bidrag till din sida. Den är dock i praktiken omöjlig, eller helt slumpmässig, att få med sin sida i. Vissa lyckas (och blir rikligt belönade), andra inte.
 • Hedir.com – Human Edited Directory. En stor och kvalitativ länkkatalog.
 • Iesdb.com

Andra länkkataloger

Vissa länkkataloger har inte riktigt samma kvalitetskrav och vill du snabbt få din sida upptäckt av Google kan dessa webbsidor vara ett alternativ. Det är dock rimligt att anta att om sidorna har automatisk registrering av sidorna innehåller de också mycket skräpsidor, och därmed är bidraget från sidorna (i form av länkkraft) förmodligen inte speciellt stort.

Här är listningar över en stor mängd länkkataloger:

2 svar på ”Länkar från länkkataloger

 1. Ulf

  Mycket har hänt sedan det här publicerades. Så gott som alla länkkataloger har upphört eller så har inskicken upphört att fungera eller helt enkelt stängts av. Begreppet ”skaffa länkar” betyder numera ”köpa länkar”.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *