1.1 Hur många söker med ett visst sökord?

En viktig punkt när man ska sökordsoptimera mot ett visst sökord är att veta hur många som faktiskt använder det sökordet när de googlar. Anledningen till detta är förstås att om man ligger högt upp på ett sökord som många googlar så innebär det med största sannolikhet också att du får mer trafik än om du skulle ligga högt upp på ett ord som inte lika många googlar.

Det finns ett flertal tjänster på nätet som hjälper dig med att estimera sökordstrafiken, det vill säga hur många som googlar ett visst sökord per månad, men Adwords Keyword Tool är den bästa.

Adwords Sökordshjälpmedel

Googles annonseringstjänst Adwords är ett ypperligt hjälpmedel för att ta reda på inte bara sökord utan också hur många som faktiskt använder dem. Sökordshjälpmedlet visar just det och är väl värd att testa innan du bestämmer dig för vilka ord du ska sökordsoptimera mot.

Med detta gratisverktyg kan du också få förslag på andra sökord som kan vara värda att satsa på, som du kanske inte tänkt på att använda från början.

Adwords Keyword Tool

Exempel från Adwords Keyword Tool för ordet ”proteinpulver” (klicka på bilden för förstoring)

Skriv in dina sökord i Adwords Keyword Tool och notera trafiken som du potentiellt kan få ta del av, notera även eventuellt nya sökord du kan optimera mot.  Skriv in dessa uppgifter i ditt ark du skapade i förra kapitlet.

Fortsätt därefter till nästa kapitel för att ta reda på hur stor konkurrens det är på sökorden.

2 svar på ”1.1 Hur många söker med ett visst sökord?

 1. Gustaf

  Vad finns det för andra, likvärdiga program för denna typ av tjänst? Vore intressant att jämföra lite.

  Svara
 2. Mike

  Intressant artikel och tack för tipset gällande sökordshjälpmedlet.
  Är helt ny på detta men det är både intressant och lärorikt!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *