Tjäna pengar på sin blogg

Har du en egen blogg idag? Skriver du ofta om speciella produkttips, tex kläder som du hittar på nätet eller prylar du är sugen på? Är du sugen på att tjäna (mer) pengar på din blogg? Den här artikelserien beskriver hur du gör.

Mycket av det som står skrivet här är lite av en repetition av det som står i andra delar av WebbUpplysningen.se men vi går igenom det igen så kan du efteråt fördjupa dig inom till exempel sökmotoroptimering eller marknadsföring.

I denna artikelserie kommer vi utgå ifrån en fiktiv bloggerska som heter Nina och är 20 år. Hon har idag en blogg på blogspot.com sedan två år tillbaka. Bloggen har idag runt 100 besökare per dag och hon skriver ungefär 1-2 inlägg per dag, oftast om mode. Idag har hon inga annonser eller liknande men är sugen på att få lite extrainkomster, även om ambitionen kanske inte till en början är att bli en ny Kenza eller Blondinbella.

Vi kommer att, med Nina som exempel, gå igenom hur du skapar ”ditt eget varumärke”, hur du säkerställer att du äger din egen information, hur du hittar rätt annonssystem, hur du tjänar pengar via Google Adsense och ”dolda” affiliatelänkar utan att tappa förtroendet hos dina läsare. Allt medan du skaffar dig en större läsarkrets och fler besökare.

Låter det bra? Då sätter vi igång med första kapitlet om hur du skapar en blogg på egen domänadress.

2 svar på ”Tjäna pengar på sin blogg

 1. ESP

  Intressant artikelserie men istället för att hitta på en ny fiktiv person så tycker jag att ni kunde tagit en riktig person och förklaras dess steg och hur den gick tillväga.

  Svara
  1. WebbUpplysningen-Christoffer Inläggsförfattare

   Det hade nog inte varit en dum idé. I samband med att jag gjorde guiden hade jag dock inget bra exempel till detta…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *